“Tak for at give mig troen på, at jeg godt kan, og at jeg selv bærer løsningerne. Jeg ved det jo godt, men popcornhjernen står bare i vejen til tider. Tak for dig”

– Kvinde, 47 år i online ADD-forløb

Dit individuelle ADHD/ADD forløb

Der er ikke to ADHD/ADD forløb, som er ens. Selvom der er mange mennesker med ADHD/ADD, som oplever nogle af de samme udfordringer i livet, så er vi alle forskellige. Der er derfor ikke en fast form på, hvordan dit ADHD/ADD coaching forløb skal være.

Jeg tager udgangspunkt i dit liv, og det du oplever spænder ben for dig. Psykoedukation og viden omkring ens diagnose kan være livsændrende. Klassiske udfordringer når man har ADHD eller ADD kan være udfordringer med at skabe struktur, fornemme tid, igangsætningsvanskeligheder, men det kan også være af relationel karakter.

Måske kan du nikke genkendende til nogle af de typiske udfordringer:

 • Koncentrationsbesvær: Når du har ADHD/ADD kan du have svært at fastholde opmærksomheden på en opgave i længere tid og du kan let blive distraheret af ydre stimuli.

 • Impulsivitet: Du kan komme til at handle uden at tænke først, hvilket kan føre til forhastede beslutninger eller “upassende adfærd” i forhold til, hvordan andre opfatter dig og dine intentioner.

 • Hyperaktivitet: Du kan have en næsten konstant trang til at bevæge sig eller tale. Det kan være forstyrrende i roligere miljøer, som så som på arbejde eller i skole, hvor der er en anden forventning til ens adfærd.

 • Organiseringsproblemer: Du oplever vanskeligheder med at planlægge og organisere opgaver, tidsstyring og generelt at holde orden på ting kan være en udfordring.

 • Glemmer let: Du kan have svært ved at huske aftaler, gøremål eller opgaver, som skal udføre.

 • Social interaktion: Du føler, at det kan være svært ved at opfange sociale signaler og kan handle impulsivt i sociale situationer. Det kan også være, at du kan fornemme andres følelser rigtig tydeligt og at du nærmest bliver opslugt af dem, så de bliver til dine. Du kan opleve, at du føler, du fortæller for meget om dig selv til mennesker, som du lige har mødt. Det kan også være, at du finder det svært at føre en samtale, når den kun består af “small talk” om vind og vejr – og ikke noget meningsgivende.

 • Følelsesmæssige udfordringer: Hvis du har ADHD eller ADD kan du opleve større følelsesmæssige udsving eller have en lav frustrationstærskel. Du mærker kritik stærkere følelsesmæssigt end mennesker med en neurotypisk hjerne.

 • Motivationsproblemer: At starte eller fuldføre opgaver, især dem der kan synes kedelige eller udfordrende, kan være svært. Det er fordi dit nervesystem er baseret på interesse og ikke pligt og vigtigthed. Dit nervesystem har brug for en anden tilgang end dem som har et neurotypiskt nervesystem.

 • Søvnproblemer: Nogle med ADHD kan opleve vanskeligheder med at falde i søvn, sove uafbrudt gennem natten, eller føle sig trætte i løbet af dagen.

 • Koordinationsproblemer: Det kan være du oplever udfordringer med motoriske færdigheder. Det kan manifestere sig som klodsethed eller besvær med opgaver, der kræver finmotorik. Det er fordi at vores motoriske færdigheder sidder et sted i hjernen, hvor der er en dys-regulering af neurotransmittere.

 • Selvværdsproblemer: Mange med ADHD eller ADD kan føle sig misforståede eller kritiserede og kan udvikle lavt selvværd som en følge. Hvis du oplever dette, skal du vide, at du ikke er alene, og at du kan få hjælp til at opnå et bedre selvværd.

Vi er alle unikke

Det er vigtigt at bemærke, at symptomerne og udfordringerne ved ADHD og ADD kan variere betydeligt fra person til person. Mens nogle kan opleve primært opmærksomhedsproblemer, kan andre opleve en kombination af opmærksomhed, impulsivitet og hyperaktivitet.

Der er også mange mennesker med ADHD eller ADD, der har stærke sider, som kreativitet, entusiasme og energi. Med den rette støtte og behandling kan mange med ADHD eller ADD finde strategier, for at overkomme deres udfordringer og udnytte deres styrker.

adhd coaching

Jeg vil glæde mig til at hjælpe dig med at finde ud af, hvor, hvornår og hvordan du trives allerbedst. Det skal vi få til at vokse og brede sig til de dele af din tilværelse, som kan være mere udfordrende at være med.

Hvor ofte bør du komme?

Jeg anbefaler minimum 5 sessioner, når man booker et ADHD/ADD rådgivningsforløb. Det er min erfaring, at der nogengange skal lidt mere til for at forankre viden og redskaber i dit liv. Dette er selvfølgelig afhængigt af, hvor du er i din proces med din diagnose.

Det er vigtigt for mig, at sende dig godt videre med mere viden om dig selv og din diagnose, flere strategier til hverdagen og ikke mindst mere ro.

Du kan se priser på ADHD/ADD Coaching her.

Terapeut Pernille Ljungdalh

Skrevet af

Pernille Ljungdalh

Terapeut, ADHD/ADD specialist og familiekonsulent.

Mennesker, mental sundhed, neurodivergens og psykologi har altid været af stor interesse for mig. Med uddannelser inden for det sundhedsfaglige og med baggrund i psykologi og forskning, arbejder jeg for, at hjælpe dig tættere på det, der er vigtigt for dig og for at du lever det liv, du ønsker.

Jeg ser frem til at tale med dig

Kontakt via telefon, mail og formular

Her finder du mig:

Psykoterapi og ADHD/ADD rådgivning ved Pernille Ljungdalh

Birkedalsvej 2, 4791 Borre

Der er mulighed for samtaler, forløb og foredrag online.

Mobil +45 60119329

Mailadresse Pernille@ljungdalh.dk

Kontakt

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.