Mit teoretiske udgangspunkt

Her kan du læse om mit teoretiske ståsted i vores terapeutiske samarbejde. Hvis du er nysgerrig kan læse mere om tilgangen på hjemmesiden Systemisk Institut for familieterapi.

Den systemiske terapi

Der findes mange forskellige former for psykoterapi. En af disse er systemisk teori som gør op med opfattelsen af, at terapeuten er ekspert på klientens liv.

En systemisk tilgang anskuer udfordringer i livet, som noget der optræder i samspil med andre mennesker og som en del af et større system.

Når vi arbejder systemisk, ser vi derfor på hele dig og de omgivelser, du lever dit liv i.

Det gør vi for at identificere, hvilke mønstre er uhensigtsmæssige for dig, og hvordan du kommer tættere på det, som er vigtigt for dig.

Den narrative tilgang

Narrativ terapi arbejder med fortællinger. Vi har alle fortællinger om os selv, og hvordan vi er. Når vi møder modgang i livet, er det desværre oftest de uhensigtsmæssige fortællinger, som dominerer vores opfattelse af os selv.

De fortællinger kan komme til at fremstå som sandheder og dermed bremse os i vores udviklingsmuligheder og glæde i livet. 

Når vi arbejder narrativt, vil vi sammen undersøge hvordan din udfordring har effekt på dit liv, og hvordan du stiller dig i forhold til det.

På den måde kan vi komme tættere på det, som har værdi for dig og gå nye veje – væk fra et uhensigtsmæssigt narrativ om dig selv.

Jeg arbejder med udgangpunkt i en kombination af systemisk og narrativ terapi, men trækker også på erfaringer fra andre uddannelser og erfaringer.

Jeg er medlem af Dansk Psykoterapeutforening og arbejder efter deres etiske retningslinjer og anbefalinger.

Terapeut Pernille Ljungdalh

Skrevet af

Pernille Ljungdalh

Terapeut, ADHD/ADD specialist og familiekonsulent.

Mennesker, mental sundhed, neurodivergens og psykologi har altid været af stor interesse for mig. Med uddannelser inden for det sundhedsfaglige og med baggrund i psykologi og forskning, arbejder jeg for, at hjælpe dig tættere på det, der er vigtigt for dig og for at du lever det liv, du ønsker.

Jeg ser frem til at tale med dig

Kontakt via telefon, mail og formular

Her finder du mig:

Psykoterapi og ADHD/ADD rådgivning ved Pernille Ljungdalh

Birkedalsvej 2, 4791 Borre

Der er mulighed for samtaler, forløb og foredrag online.

Mobil +45 60119329

Mailadresse Pernille@ljungdalh.dk

Kontakt

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.